تبلیغات
سرور اختصاصی
خرید vpn مدل های لباس و آموزش آشپزی - لوبیا پلو

مدل های لباس و آموزش آشپزی

مدل های لباس زنانه و دخترانه

شنبه 18 مهر 1388

لوبیا پلو

نویسنده: payam eshghy   طبقه بندی: غذاهای ایرانی، انواع پلو و چلو، 

مواد لازم برای 4 نفر:
برنج= 3 پیمانه
لوبیا سبز خرد شده = 100 گرم
مخلوط گوشت چرخ كرده و سویا= 100 گرم
پیاز= یك عدد
گوجه فرنگی= 4-5 عدد
قارچ= در صورت تمایل 4-5 عدد خلال شده

زرد چوبه و نمك = به مقدار لازم
زعفران دم كرده= به مقدار لازم
مخلوط دارچین و ادویه پلویی=به مقدار لازم
طرز تهیه :

برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب سرد و نمك خیس كنید . ( آب سرد برای بالا بردن مقاوت برنج است كه هنگام پخت نشكند ولی اگر زمان كافی ندارید در مقداری آب ولرم برنج را خیس كنید )
سویا را خیس كنید و بعد با یك عدد پیاز و گوشت چرخ كرده خوب میكس كنید تا یك دست شود .
در تابه ای مقدار كمی روغن بریزید و مخلوط سویا و گوشت چرخ كرده را با كمی زرد چوبه ( یك قاشق چایخوری ) در آن كمی سرخ كنید تا آب آن كشیده شود . گوجه فرنگی ها را خوب میكس كنید ( یا ریز رنده كنید ) و نیمی از آنها را به مواد بیفزایئد .
( استفاده از گوجه میكس شده به خاطر استفاده كمتر از روغن است ولی در صورت تمایل میتوانید به جای گوجه میكس شده از رب گوجه استفاده كنید و روغن بیشتری بریزید )
وقتی گوجه خوب به خورد مواد رفت لوبیا سبز را به مواد اضافه كنید و هم بزنید .
در صورت تمایل به استفاده از قارچ در این غذا ، در این مرحله قارچ را در ظرف دیگری با حرارت زیاد سرخ كنید و به مواد بیفزائید .
مواد را خوب با هم مخلوط كنید و باقیمانده گوجه های میكس شده را در تابه بریزید و اجازه دهید مایه لوبیاپلو خوب پخته شود . ( حدود 30 دقیقه ) و در آخر نمك و ادویه غذا را اندازه كنید . دقت كنید كه وقتی مواد خوب پخته شد باید آب آن هم كامل كشیده شده باشد تا برنج را خمیر نكند .
در یك قابلمه مناسب آب جوش بیاورید و برنج را در آن بریزید و بعد از زمان لازم ، برنج را آبكش كنید .
كف قابلمه را به دلخواه نان لواش یا سیب زمینی بچینید ( برای ته دیگ ) و برنج را به صورت زیر دم كنید :
روی ته دیگ را یك لایه برنج بریزید بعد یك لایه از مایه لوبیا پلو  و مقدار خیلی كم مخلوط دارچین و ادویه پلویی ، دوباره یك لایه برنج بریزید و یك لایه از مایه و كمی مخلوط دارچین و ادویه پلویی تا مواد تمام شود . دقت كنید كه لایه آخر برنج باشد تا مواد خشك نشوند و روی برنج را كمی از مخلوط دارچین و ادویه بریزد و در آخر حدود نصف استكان زعفران دم كرده را روی كل مواد بریزید . 
بعد كمی آب – روغن داغ روی آن بریزید و دم كنی را روی قابلمه قرار دهید و اجازه دهید تا حداقل یك ساعت دم بكشد . و بعد در ظرف مناسب سرو كنید .
* این روش با استفاده از مخلوط گوشت چرخ كرده و سویاست . كه هم زمان كمتری نیاز دارد و هم برای كسانی كه به خواص سویا اهمیت میدهند لذت بخش تر است !!  ولی معمولا برای این غذا ( به صورت مجلسی )  از گوشت فیله گوسفند یا راسته گوساله استفاده میشود . كه هم زمان بیشتری برای طبخ غذا نیاز دارید و هم نسبت به روش بالا از سلامت كمتری برخوردار است . در صورت تمایل به استفاده از  روش دوم،  ابتدا گوشت را همراه یك عدد پیاز بپزید و بعد باقی مراحل را انجام دهید …

 

** در انواع پلوی مخلوط میتوانید به دلخواه موادی را كم یا زیاد كنید . در این غذا میتوانید از قارچ استفاده نكنید یا همراه قارچ از نصف یك عدد فلفل دلمه ای نیز استفاده كنید ( برای عطر و طعم بهتر ) و یا محصولاتی از این دست .

 

*** دقت كنید اندازه مخلوط دارچین و ادویه پلویی به حدی نباشد كه مزه غذا به تلخی بزند .

 

**** در صورت استفاده از رب گوجه فرنگی به جای گوجه ، دو قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی كافی است .

 

***** هنگام آبكش كردن برنج برای پلو های مخلوط سعی كنید برنج را كمی زنده تر از زمانی كه میخواهید پلوی ساده دم كنید بردارید كه غذا در آخر كار ظاهر بهتری داشته باشد .

آمار وبلاگ